Nový školní rok

[Newsletter podzim 2021 ke stažení - EN]

 

Vážení studenti a milí příznivci jazykových kurzů,

 

rádi bychom vás přivítali v novém školním roce a představili novinky v jazykové škole ILC International House Brno.

 

V prvé řadě musíme poděkovat všem lektorům a především vám, studentům, kteří jste s námi přečkali náročné období pandemie a online výuky. Technické potíže neminuly snad nikoho z nás, ale jsme rádi, že jsme s vámi neztratili kontakt a mohli vám výuku angličtiny zprostředkovat alespoň distančně. Mnoho studentů si naopak tuto formu výuky oblíbilo a pokračují v online kurzech i nadále individuálně.

 

Září je vždy vzrušující roční období, je to příležitost začít znovu, vyzkoušet nové a vzrušující věci - například kurz angličtiny! U nás v ILC IH Brno jsme si opravdu užili přivítání studentů, po tak dlouhé době distančních výuk nám to připadalo jako poprvé. Pro některé studenty to byla navíc první šance, jak se osobně setkat se svými učiteli!

 

Letos jsme také provedli několik změn, tou nejdůležitější je naše nová ředitelka studií. Annie Aloyan je ve škole tři roky a je fantastickou, kreativní a organizovanou učitelkou a jsme nadšeni, že tyto dovednosti přináší do své nové role.

 

 

LETNÍ ŠKOLA 2021

 

Každoročně se v prostorách naší školy uskutečnila Letní škola, na které jsme během prázdnin přivítali celkem 70 studentů. Nadšené děti se seznámili s naším mezinárodním týmem lektorů v kurzech Hollywood Stars, Teens Making Teams a Ready, Steady, Go! Naši učitelé Martina, Jonny, Kati, Will a Anna si pro děti připravili spoustu kvízů, studenti si natočili vlastní minifilm, povídali si o jejich zálibách, objevovali tajemství jejich měst, řešili záhadné případy, diskutovali o životním prostředí a klimatických změnách a vytvořili průvodce po Brně. 

 

Hravá a komunikativní forma výuky neminula ani naše dospělé studenty nebo učitele v metodickém kurzu Developing Teachers, kteří se v závěru týdne pyšnili svými certifikáty o absolvování. 

 

 

TTC - DEVELOPING TEACHERS & IHCYLT

 

Každý rok spolupracujeme s Oxford University Press a Macmillan publishing na pořádání letních kurzů pro místní učitele angličtiny, kteří vyučují na základních nebo středních školách, nebo i pracují soukromě, ale jedno mají společné - touhu zlepšovat a rozvíjet své učitelské dovednosti.

 

Letos se k nám přidali učitelé z naší asociované školy na ZŠ Vejrostova a všichni si užili spoustu zábavy, zvláště v aktivitách, kdy se sami stali studenty. Učitelé si odnášeli nápady a inspiraci z hodin s Charlesem, Pavlou a Darinou.

 

Kurz připravujeme opět i na příští rok, je akreditován MŠMT a využívá financování ze Šablon. Pokud se nemůžete dočkat léta, přijďte na kurz IHCYLT nebo se k nám na jaře připojte na naši Comeback konferenci.

 

 

POMATURITNÍ STUDIUM: S ILC IH BUDE SVĚT VAŠÍM DOMOVEM

 

Jaké jsou vaše plány do budoucna? A zahrnují komunikaci v angličtině? S tím, jak se svět neustále a rychle mění, se musí změnit i naše sny a plány. Jedna věc, která se ale nemění, je skutečnost, že schopnost jasně komunikovat v angličtině vám poskytne mnoho příležitostí k úspěchu. V ILC IH Brno prošlo mnoho úspěšných studentů, kteří dosáhli svých plánů i cílů. Staňte se dalším z nich.

 

Víte, jaké dovednosti vlastně potřebujete k úspěchu? A umíte tyto věci aplikovat také v angličtině? Pokud dokážete zkombinovat svou angličtinu s dovednostmi potřebnými pro 21. století, vydáte se na cestu k úspěchu. V ILC IH Brno vás naučíme jak angličtinu, tak i mnohem více. Naučíte se jak komunikovat, spolupracovat, kriticky myslet a být kreativní, a to vše v angličtině.

 

Při studiu v ILC Brno se stanete součástí mezinárodní sítě jazykových škol International House po celém světě, tento jednoduchý fakt vám umožní více příležitostí, více mezinárodních spojení (s učiteli i studenty) a více způsobů, jak dosáhnout vašich plánů a cílů.

 

S prvním zářijovým dnem jsme odstartovali tři skupiny denního Pomaturitního studia, které studenty připravují ke zkouškám Cambridge v úrovni PET, FCE a CAE.

 

Přečtěte si více na našem blogu zde.

 

IH CONNECTIONS

ILC IH Brno je součástí sítě International House, celosvětové komunity studentů, učitelů i pomocného personálu. Sítě, ve které jsme v ILC IH Brno hrdě součástí. A jak to pomůže vám, našim studentům?

 

  • Naši mladí studenti si například vyměnili pohlednice se studenty ve španělském San Sebastianu.
  • Naši učitelé se mimo jiné zúčastnili a prezentovali na akcích výuky jazyků na jiných školách IH ve Velké Británii, Polsku, Bělorusku, Hungry, Slovensku, Lotyšsku, Rusku, Itálii a Španělsku.
  • V Brně jsme přivítali lektorty a školitele z mnoha dalších škol International House (z přibližně 20 škol IH).

 

A za posledních 18 měsíců jsme se spojili s IH Acona-Jesi v Itálii, IH Torun v Polsku a IH Sofia v Bulharsku za účelem vytvoření několika akcí IH Connections. V různých zemích proběhly konverzace o vánočních a velikonočních tradicích, valentýnské „rande“, společná školení pro učitele z IH škol; a speciální velikonoční událost s téměř 100 dětmi ze čtyř zemí, které se sešly, aby sdílely velikonoční příběhy a tvořily velikonoční dobroty z čokolády.

 

V nadcházejících měsících a letech chceme i nadále využívat síť International House ve prospěch našich studentů a všech, kteří s námi spolupracují. Doufáme, že v budoucnu nás čeká více těchto sdílených projektů se školami International House z celého světa.

 

Přečtěte si více na našem blogu zde.

 

 

CITY STORIES

Všichni v ILC IH Brno jsou nadšeni projektem City Stories, na kterém spolupracujeme jako hlavní partner s našimi přáteli ze Splitu a Barcelony. Pro tento projekt vybíráme příběhy z našich fantastických regionů a měníme je v Digital Escape Rooms (DER), abychom vytvořili zábavné a poutavé aktivity pro studenty angličtiny.

 

Digital Escape Room (DER) je vzrušující, zajímavý a poutavý způsob spolupráce a učení. Typicky má DER sadu úkolů, které musí hráč nebo hráči splnit, aby „unikli“ z místnosti; pro projekt City Stories je každý DER sledem místností, které vyžadují řešení, aby unikli celé hře.

 

Zpočátku DER budou vyprávět příběhy ze tří ikonických regionů Evropy, se zaměřením na hlavní města v každém z nich. Split představuje Dalmácii na pobřeží Jaderského moře; Morava je přímo ve středu Evropy a v jejím srdci je kosmopolitní město Brno; a z Katalánska přímo kulturní centrum Barcelony.

 

Chceme vypracovat soubor moderních, inovativních výukových zdrojů, které pomohou rozvíjet jazykové kompetence u studentů. Zároveň věříme, že můžeme podpořit mezikulturní kompetence tím, že studenty seznámíme s příběhy, které přesahují rámec jejich vlastní kultury.

 

Přečtěte si více o projektu zde.

 

 

Od 20. září začala prezenční výuka všech našich standardních kurzů pro dospělé i děti, včetně konverzací, přípravy k jazykovým zkouškám i kurzů na našich Asociovaných školách. Noví studenti se zájmem o kterýkoliv typ kurzu nás mohou kontaktovat na telefonním čísle 736 726 302 nebo si rovnou vypracují online gramatický test, na základě kterého studenty rozřazujeme do úrovní.

 

Těšíme se na vás!

ILC IH Brno

 

 

Zavřít
Zavřít
Zavřít

Kontaktní formulář

Zanechejte nám prosím zprávu a my vám co nejrychleji odpovíme.
Close