Projekt City Stories

 

Všichni v ILC IH Brno jsou nadšeni projektem City Stories, na kterém spolupracujeme jako hlavní partner s našimi přáteli ze Splitu a Barcelony. Pro tento projekt vybíráme příběhy z našich fantastických regionů a měníme je v Digital Escape Rooms (DER), abychom vytvořili zábavné a poutavé aktivity pro studenty angličtiny.

 

Dobré příběhy jsou úžasnými učebními nástroji, protože zapojují publikum a vyzývají ho, aby přemýšlel a porozuměl světonázoru, se kterým je prezentován. Příběhy nám zejména pomáhají rozpoznat a dávat nám pocit sounáležitosti s vlastní kulturou a otevírají okno do jiných kultur. Příběhy jsou kulturními poklady.

 

Kromě toho existuje silná poptávka po zdrojích výuky a učení, které jsou smysluplné, motivující, moderní a inovativní. Náš projekt byl navržen tak, aby produkoval zdroje, které splňují tuto poptávku. Vyvineme sadu Digital Escape Rooms - na moderní, inovativní výukové platformě - která pomůže rozvíjet jazykové kompetence u studentů.

 

Digital Escape Room (DER) je vzrušující, zajímavý a poutavý způsob spolupráce a učení. Typicky má DER sadu úkolů, které musí hráč nebo hráči splnit, aby „unikli“ z místnosti; pro projekt City Stories je každý DER sledem místností, které vyžadují řešení, aby unikli celé hře.

 

Zpočátku DER budou vyprávět příběhy ze tří ikonických regionů Evropy, se zaměřením na hlavní města v každém z nich. Split představuje Dalmácii na pobřeží Jaderského moře; Morava je přímo ve středu Evropy a v jejím srdci je kosmopolitní město Brno; a z Katalánska přímo kulturní centrum Barcelony.

 

Platforma, kterou používáme k hostování DER, také umožní dalším učitelům a studentům vytvářet vlastní příběhy a vlastní vzdělávací aktivity. Naším snem je, aby City Stories z celého světa spojovaly lidi a prostřednictvím kultury a jazyka je inspirovaly k prozkoumání a lepšímu porozumění světu, který sdílíme.

 

Projekt je financován z programu Erasmus+ (2020-1-CZ01-KA227-ADU-094205).

Zavřít
Zavřít
Zavřít

Kontaktní formulář

Zanechejte nám prosím zprávu a my vám co nejrychleji odpovíme.
Close